Reglement examenlocaties

Het examen vindt plaats in een professionele examenomgeving. Daar gelden regels. De receptionistes en examenfunctionarissen houden streng toezicht op de handhaving van deze regels:

 1. Zonder geldig identiteitsbewijs krijg je geen toegang tot het examen. Tijdens het examen worden de gegevens op het identiteitsbewijs gecontroleerd om jouw identiteit vast te stellen.
 2. Het examencentrum is alleen toegankelijk voor examenkandidaten. Eventuele begeleiders kunnen terecht bij een horecagelegenheid in de buurt.
 3. Zorg dat je je 15 minuten voor aanvang van het examen meldt bij de receptie. Als je na de aanvangstijd van het examen binnenkomt, dan word je niet meer toegelaten tot het examen.
 4. Na het examen kun je geen gebruik meer maken van de ontvangstruimte in ons examencentrum. Die ruimte is alleen voor kandidaten om zich rustig voor te bereiden op hun examen.
 5. Bij het plegen van (of poging tot) fraude wordt het examenresultaat ongeldig verklaard. Er wordt tijdens het examen toezicht gehouden, onder andere met behulp van camera’s.
 6. Op jouw oproep of in jouw emailbevestiging staan de zelf mee te nemen hulpmiddelen bij jouw examen. Andere dan daarin genoemd, zijn niet toegestaan.
 7. Zelf mee te nemen hulpmiddelen worden voor en na het examen gecontroleerd. Eventuele ongeoorloofde hulpmiddelen worden ingenomen als bewijsmateriaal voor jouw onderwijsinstelling.
 8. Er mogen geen persoonlijke bezittingen mee het examenlokaal in (inclusief: petten, jassen, tassen, telefoons, horloges en andere, uitgeschakelde apparatuur). Alle persoonlijke bezittingen moet je tijdens het examen opbergen in een kluisje, of afgeven bij een daarvoor aangewezen persoon.
 9. Eten tijdens het examen is niet toegestaan. Je mag één doorzichtig flesje met water (zonder labels, stickers etc op de fles) meenemen naar het examenlokaal.
 10. Wc-bezoek tijdens het examen is niet toegestaan.
 11. Indien van toepassing worden koptelefoon, pennen en/of potloden in het examencentrum ter beschikking gesteld.