logo

Winkelsurveillance en Retailbeveiliging

SVPB-certificaat Winkelsurveillance
Op basis van dit certificaat mag een beveiliger ook zonder uniform beveiligingswerkzaamheden verrichten in een winkel. Op het voorgeschreven legitimatiebewijs is dan ‘Winkelsurveillant’ aangekruist. Zie verder de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (Rpbr).

SVPB-certificaat Retailbeveiliging
Met dit branchecertificaat toont een beveiliger aan te beschikken over specialistische kennis en vaardigheden op het gebied van retailbeveiliging. De vooropleidingseis is het SVPB-certificaat Winkelsurveillance.

 • Aanmelden

  U kunt zich aanmelden voor examens via MijnSVPB.
 • Examenprogramma

  Elk jaar worden de examenprogramma’s (opnieuw) vastgesteld door de examencommissie. De geldigheidsduur wordt vermeld in het examenprogramma.

  Winkelsurveillance

  Retailbeveiliging

 • Exameneisen

 • Praktijkopdrachten

  Voor het examenonderdeel Praktijkopdrachten Retailbeveiliging dient de kandidaat in de beroepspraktijk opdrachten uit te voeren. Deze opdrachten staan in onderstaand Wordbestand en moeten ook in dit Wordbestand worden uitgewerkt. Bij de aanmelding voor het praktijkexamen moet dit bestand worden omgezet in pdf en vervolgens geüpload in MijnSVPB.

  Praktijkopdrachten Retailbeveiliging

  De praktijkopleider van het leerbedrijf en de onderwijsinstelling dienen onderstaande Voortgangstabel (pdf) in te vullen en te ondertekenen. Ook dit formulier moet bij de aanmelding voor het praktijkexamen worden geüpload.

  Voortgangstabel Praktijkopdrachten Retailbeveiliging

  Ter informatie voor de praktijkopleider van het leerbedrijf is er een handleiding beschikbaar m.b.t. de uit te werken praktijkopdrachten en de in te vullen voortgangstabel (zie onderstaand pdf).

  Handleiding praktijkopdrachten

Download PDF Deze pagina als PDF