logo

Onderzoek gebruik van Gamifaction in een examensetting

Voor een onderzoek naar het gebruik van Gamification in een examensetting willen we samen met Smart Educational Tools (SET) onderzoeken wat het effect is van het gebruik van een game op de leerprestaties van studenten.
Hiervoor zijn wij op zoek naar opleiders die interesse hebben om mee te doen aan dit onderzoek. We maken hierbij gebruik van V-game: een educatief spel voor de (aankomend) beveiliger. Binnen V-game kunnen studenten oefenen met het lopen van een ronde en worden zo meegenomen in de wereld van de beveiliger. Studenten komen in het spel verschillende incidenten tegen en leren deze op correcte wijze af te handelen en te communiceren volgens protocol. Docenten kunnen via een overzichtelijk portal de voortgang van studenten in de gaten houden.

We willen een experiment uitvoeren bij klassen studenten van verschillende opleiders. Om mee te doen aan het experiment, moeten opleiders voldoen aan de volgende voorwaarden:
• Ze beschikken over een klas studenten die naar verwachting in november/december klaar is voor het praktijkexamen Beveiliger (Praktisch handelen basis of Doelmatig optreden basis);
• Ze beschikken over een eigen PEC (in overleg kan het experiment eventueel ook in het PEC in Amersfoort worden uitgevoerd).

Tijdens het experiment wordt de klas willekeurig opgesplitst in meerdere groepen; in deze groepen worden verschillende opdrachten uitgevoerd. Hierna wordt bij alle studenten een representatieve proeve van het praktijkexamen afgenomen.
De verwachting is dat het experiment ongeveer een dagdeel in beslag zal nemen (de precieze duur is afhankelijk van de grootte van de klas). Studenten krijgen hiermee de kans om alvast te ervaren hoe het is om een deel van het examen te doen met een externe beoordelaar.
Ook krijgen de studenten de mogelijkheid om tot 1 maand na het examen experiment onbeperkt te blijven oefenen met V-game.

Wilt u meedoen en zo een maand lang V-game proberen? Of wilt u meer informatie over het onderzoek? Mail dan naar m.maljaars@svpb.nl

Wilt u meer informatie over V-Game? Zie: https://smarteducationaltools.nl/particuliere-beveiliging-en-publieke-veiligheid/v-game/ of https://www.justgameit.nl/portfolio/beveilging/ .

Download PDF Deze pagina als PDF