logo

Examens met Extra Tijd en Aandacht in MijnSVPB

Vanaf heden is het mogelijk om voor kandidaten die niet voldoende hebben aan extra tijd, een examen met extra tijd en aandacht aan te vragen. Bij deze variant is er tijdens het examen geen zichtbare tijdslimiet en geldt een maximum van 4 kandidaten per afname. Daarnaast is er extra uitleg bij de start van het examen en kunnen kandidaten toelichting vragen op de examenvragen. Deze variant is mogelijk voor de vakkennisexamens (CBT) en heeft een toeslag op de normale examengelden.
De Examencommissie van de opleider kan toestemming voor deze variant geven in MijnSVPB.

De examens met extra tijd en aandacht worden gepubliceerd in MijnSVPB met een speciale markering. Er kan ook op gefilterd worden, zoals bij de examens met tijdsduurverlenging. Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om bij het uitnodigen van kandidaten een inschrijving voor een verlengd examen af te dwingen. Dat kan echter alleen als de onderwijsinstelling het examen betaalt.

De registratie van de verschillende toestemmingen die de kandidaat van examencommissies kan krijgen, is in MijnSVPB versimpeld:

  • Als een kandidaat toestemming krijgt om examens met extra tijd en aandacht af te leggen, heeft de kandidaat daarmee ook toestemming voor tijdsduurverlenging (maar niet andersom).
  • Als de examencommissie van een MBO-onderwijsinstelling toestemming geeft voor tijdsduurverlenging en/of examens met extra tijd en aandacht, neemt de Examencommissie van de SVPB deze toestemming over voor andere dan MBO-examens (maar niet andersom).

Voor de precieze werking van de nieuwe functionaliteit in MijnSVPB, verwijzen wij naar de Handleiding MijnSVPB op https://www.svpb.nl/handleiding-mijnsvpb/.

Download PDF Deze pagina als PDF